[ terug ]
 


 
 
Floating 

Vergeet tijd en ruimte. 30 min floaten = 8 uur rust 

Onvervangbare momenten voor het welzijn van lichaam en geest. Het spiersysteem ontspant volledig, de wervelkolom wordt uitgerekt.
In deze ogenblikken van ontspanning wordt de stress vervangen door emoties die u opnieuw in de prenatale fase brengen, in de baarmoeder.
 
“Tussen de wolken drijven…” dit is de terugkomende commentaar bij het verlaten van de warme omhelzing van het floatingbad.
Naast volledige ontspanning welke gecreëerd wordt door het gevoel van volledige gewichtloosheid is er ook mogelijkheid tot massage en lymfedrainage.

Wordt vooral aanbevolen voor : 
- arthrose
- reumatische aandoeningen
- chronisch vermoeidheidssyndroom
- depressie
- slapeloosheid
- stress
- ontzuring voor het lichaam – brengt meer zuurstof in het lichaam
 


 
 
Ervaringen uit de (para)medische praktijk  : 

- De omstuwing door water benadert het foetaal gevoel dat resulteert in een totale psychische en fysieke ontspanning. Deze ontspanning leidt tot een eerder langdurige spiertonusdaling met pijnvermindering bij patiënten met rugklachten. 

-  De intense ontspanning  die teweeggebracht wordt door longitudinale waterstromen levert een grote hoeveelheid nieuwe energie : patienten met het chronisch vermoeidheidssyndroom waren in staat – na herhaald gebruik – om hun dagelijks activiteitsniveau te verdubbelen. 

- Bij professionele sporters die het recuperatieprogramma gebruikten zien we een snellere recuperatie na intensieve trainingsarbeid en een grotere mentale en fysieke fitheid de dag na de behandeling; dit werd bereikt met een combinatie van het ‘jetlagprogramma’ en het lymfedrainageprogramma voor de onderste ledematen. 

- De omstuwing door water en de transversale waterstroming heeft een drainerend effect bij patienten met – zelfs ernstig – lymfoedeem, waardoor grotere mobiliteit van de patienten mogelijk wordt. 

Download meer info over Floating : (PDF Bestand)

Tarief : 30,00 € per beurt

 
 

 


 
 
Wellnesslounge Ô-Silence
Boesman Stefan - De Bruyne Ilse

Elzenhof 5
9041 Oostakker (Gent)
info@o-silence.be
Tel: 0497/81 43 54